top of page

Medzinárodná konferencia CADfórum - CAD a BIM riešenia v praxi

Profesionáli - profesionálom Využite možnosť stretnúť sa so slovenskými a českými kolegami architektmi, projektantmi, konštruktérmi a manažérmi, ktorí riešia podobné výzvy ako Vy. V mene organizátora Vás srdečne pozývame už na 16. ročník stretnutia ktoré aj tento rok prinesie jedinečnú možnosť výmeny praktických skúseností medzi užívateľmi riešení pre počítačové BIM navrhovanie v stavebníctve a konštrukciu v strojárenstve a výrobnom priemysle.

Konferencia je opäť dvojdenná a uskutoční sa opäť v hoteli Avanti v Brne.

Pre členov BIMaS sú k dispozícii na vyžiadanie bezplatné vouchery! Viac info na bim@bimas.sk


Tento ročník konferencie je zameraný na oblasť automatizácie navrhovania a budúcnosť strojárenskej výroby a BIM v stavebníctve. Je organizovaná firmami CAD Studio a Autodesk. Dvojdenná akcia ponúkne prednášky a workshopy na aktuálne témy zameranými na efektívne využívanie moderných softvérových riešení v praxi. Diskusie budú zamerané na témy kde všade môžu moderné CAD technológie prispieť k rozvoju priemyslu a stavebníctva. Priestor dostanú aj hardvérové a softvérové novinky a ukážky riešení konkrétnych úloh pri práci s BIM systémami s CAD/CAM/CAE a s PDM, pri ktorých sa vám budú venovať odborníci z radov partnerov konferencie.

 

Miesto a termín konania

KEDY: 17. september 2019 (strojárenstvo) a 18. september 2019 (stavebníctvo, BIM)

KDE: hotel Avanti - Brno, Střední 61, www.hotelavanti.cz

MAPA: 49°12'46.17"N, 16°36'16.64"E - prevodník GPS/JTSK/what3words

 

Program dvojdennej odbornej konferencie CADfórum 2019

2. DEŇ - STAVEBNÍCTVO, BIM (18.9.2019)

Automatizácia projektovania a výstavby

Predchádzajúci večer (17.9.2019) – voliteľné

Večerný program - raut, pre záujemcov fotoreportáž a zaujímavosti z černobylskej elektrárne

Hlavná sála - BIM

9:00 – 9:30 Registrácia účastníkov 2. dňa konferencie (18.9.2019)

9:30 – 9:35 Spoločná sekcia

Slávnostné zahájenie 2.dňa konferencie a predstavenie programu

9:35 – 10:00 Úvodná prednáška (Zdeněk Zajíček, predseda ICT únie)

10:00 – 10:25 Prednáška č. 1 BIM v projekcii cestných stavieb (Petr Bijok, PK Ossendorf) Skúsenosti s využitím BIM nástrojov v projekcii cestných stavieb.

10:25 – 10:40 Prestávka s občerstvením

10:40 – 11:05 Projektovanie elektrických zariadení v BIM (Jiří Veselský, Vít Bartoň, Explan) Prednáška č. 2BIM v TZB - ako Revit pomáha pri projektovaní elektro.

11:05 – 11:30 Prednáška č. 3 BIM z pozície investora (Daniel Šmejkal, Letisko Praha) Praktický prístup k požiadavkám a prínosom nasadenia BIM z pohľadu zadávateľa stavby.

11:30 – 11:45 Prednáška č. 4

BIM a správa budov (Jakub Bican, CAD Studio)

Realizáciou stavby prínosy BIM zďaleka nekončia. Dáta, nástroje a procesy možno veľmi dobre využiť pre následnú správu a prevádzku, celosvetovo sa však jedná o rozvojovú oblasť kde skutočne funkčné a kompletné riešenia zatiaľ na trhu k dispozícii nie sú. Predstavíme vlastné riešenie na platforme produktu twiGIS ktoré využíva v SR a ČR už niekoľko tisíc užívateľov.

11:50 – 12:00 Prednáška č. 5 Pozvánky partnerov konferencie

12:00 – 13:00

Prestávka na obed (viď Prestávkový program)

13:00 – 15:30 Poobedné praktické sekcie - viď nižšie »

15:30 – 15:40 Prestávka s občerstvením

15:40 – 16:40 Spoločná záverečná sekcia Guľatý stôl - otvorená diskusia za účasti všetkých prednášajúcich Zlosovanie o hodnotné ceny (elektrokoloběžka Xiaomi Mi a dalšie)

16:40 Zakončenie oficiálneho programu 2.dňa, pokračovanie demo pracovísk, individuálne diskusie - Podvečerný raut s CAD Studiom

Prestávkový program - foyer

  • Novinky v oblasti veľko-formátovej tlače

  • Novinky 3D tlače

  • Využite naplno možnosti subscription

  • CAD? BIM? Spýtajte sa nás na čokoľvek

  • Výkonné stolné a mobilné pracovné stanice HP

  • Produktová rada 3D myší 3Dconnexion - uchopte vaše CAD modely

  • realita – 3D zobrazenie BIM modelov s okuliarmi HTC Vive

  • Virtuálna

PRAKTICKÉ SEKCIE, WORKSHOP (AEC)

Sála A

Tipy a doporučenia pre prezentáciu a publikovanie BIM dát

13:00 – 14:10 Vizualizácie BIM projektu, VR (Jakub Jansa) Pokročilé nástroje pre animácie a vizualizácie BIM projektov s využitím najmodernejších softvérových nástrojov

14:10 – 14:30 prestávka

14:30 – 15:30 Ako na export IFC z Revitu (Pavel Homan) IFC je najuznávanejší obecný výmenný formát BIM dát. Aké pravidlá dodržiavať a ako dosiahnuť čistý export BIM modelu z Revitu.

Sála B

Rozpočtovanie, efektívna projektová spolupráca a zdielanie dát

13:00 – 14:10

BIM a rozpočty (Lukáš Tunka, CAD Studio + Tomáš Varmus, RTS) Prepojte váš BIM projekt s kalkuláciami a rozpočtami, zrýchlite, spresnite a skvalitnite váš ponukový proces.

14:10 – 14:30

prestávka

14:30 – 15:30

Efektivna spolupráca nad BIM projektami (Václav Statečný) Ako na efektívnu internú a externú spoluprácu nad BIM projektami alebo Autodesk BIM 360 - možnosti, doporučenia, skúsenosti.

Sála C

Nástroje pre automatizáciu a optimalizáciu v projektovaní.

13:00 – 14:10 Generatívny design pre lepšie návrhy (Martin Birás) Generatívny design pre lepšie návrhy alebo Dynamo refinery - automatizujte a optimalizujte vaše projekty a koncepčné návrhy. Dosiahnete vyššie prínosy pre investora.

14:10 – 14:30 prestávka

14:30 – 15:30 Automatizácia projektovania infraštruktúrnych stavieb (Martin Folber) Automatizácia v projektovaní infraštruktúrnych stavieb alebo Dynamo v Civil 3D. Nadstavby a doplnky pre projekčné aplikácie Autodesk, práca s katastrálnymi dátami, zábory, vizuálne programovanie.

Počet miest na workshope je obmedzený!

Po celú dobu trvania konferencie bude v predsáli nachystaný hardvér vybavený aktuálnymi verziami CAD a BIM softvéru a odborníci firmy CAD Studio a partnerov budú pripravení zodpovedať všetky technické dotazy prítomných uživateľov.

Šestnástý ročník odbornej konference CADfórum vám tradične prináša možnosť zoznámiť sa s najnovšími technológiami pre počítačové navrhovanie a vzájomne porovnať skúsenosti z projekčnej praxe s odborníkmi z vašeho oboru. Súčasťou všetkých prednášok a predvádzacích akcií bude opäť možnosť diskusie a konzultácií s kompetentnými zástupcami partnerov.


Neprehliadnite
Najnovšie články
Sledujte nás
  • Facebook BIM asociácia Slovensko
  • YouTube BIM asociácia Slovensko
bottom of page